Op 12/12/2019 werd Mathilde Vandenbussche de allereerste winnaar van de Prijs Jonge Makers!

 

Ondertussen beweegt er heel wat voor Mathilde. Van een statuut als zelfstandig ondernemer naar een pop-up breistudio ... 

 

Benieuwd welke stappen Mathilde nog zet? Volg het hier op haar BLOG.

studio mathilde: pop-up breistudio

donderdag 15 oktober t.e.m. zondag 1 november 2020
The Box, Sint-Jakobsstraat 28, 8000 Brugge

10u tot 18u

www.studiomathilde.be

info@studiomathilde.be
0478 77 12 56

MAThilde Vandenbussche

Mathilde studeerde af als Master Textielontwerpen aan het KASK te Gent en specialiseerde zich in breitechnieken. Het liefst werkt ze op vintage handbreimachines.

 

De wisselwerking tussen ambachtelijk en industrieel werk is voor haar belangrijk. Zo maakt Mathilde connectie tussen haar eigen onderzoek en de industriële textielwereld. Sinds kort werkt ze als parttimer in het prestigieuze modemuseum van het Nederlandse Tilburg.

 

Tijdens haar begeleidingstraject als winnaar van de Prijs Jonge Makers 2019 werd Studio Mathilde concreet, de breistudio waar ze al een tijdje van droomde. In oktober test Mathilde dit concept uit in The Box, waar je in een pop-up breistudio haar nieuwste breigoedcollectie met sokken, sjaals en haarbanden kan kopen en workshops kan volgen.

 

Daarnaast wil Mathilde ook graag een stalenbibliotheek ontwikkelen en een website waarop de kennis open source kan worden gedeeld.