top of page

winnaar prijs jonge makers '21

mathilde vandenbussche

image001.jpg

Op 12 december 2019 werd Mathilde Vandenbussche de allereerste winnaar van de Prijs Jonge Makers! 

 

Sinds Mathilde de Prijs Jonge Makers won bewoog er heel wat voor haar. Tijdens haar begeleidingstraject als winnaar werd ze zelfstandig ondernemer en zag Studio Mathilde het levenslicht. Ze hield haar eerste stappen en ervaringen als ondernemer voor ons bij in een blog.

Bovendien kreeg Mathilde de kans om een maand lang haar concept uit te testen in een pop-up breistudio in The Box. Ze verkocht er haar eerste collectie en gaf er workshops. Ondertussen bouwt Mathilde haar Studio enthousiast verder uit en krijgt ze hiervoor via de Prijs Jonge Makers nog de nodig extra ondersteuning op communicatief vlak.

www.studiomathilde.be

Mathilde studeerde af als Master Textielontwerpen aan het KASK te Gent en specialiseerde zich in breitechnieken. Het liefst werkt ze op vintage handbreimachines. 

 

De wisselwerking tussen ambachtelijk en industrieel werk is voor haar belangrijk. Zo maakt Mathilde connectie tussen haar eigen onderzoek en de industriële textielwereld. 

 

In 2016 won ze de Prijs voor Vormgeving van de provincie West-Vlaanderen met een combinatie werken van haar afstudeerproject en een collectie gebreide matrassen stoffen gemaakt bij matrassenproducent Bekaert Deslee.

 

Naast de verdere uitbouw van haar eigen onderneming Studio Mathilde werkt Mathilde sinds 2020 ook halftijds in het TextielMuseum van Tilburg als breispecialist. Daar werkt ze op de industriële rondbreimachine en sokkenbreimachine en vergroot ze zo haar kennis van het industrieel breien.

bottom of page