top of page

LAUREAAT prijs jonge makers '24

LORE DE BACKER

Collage_Lore.png

Lore haar fascinatie voor het met de hand maken van ingewikkelde en fijn gedetailleerde stukken begon al op jonge leeftijd. Deze passie, gecombineerd met haar talent om zich te concentreren op zelfs de kleinste details, bracht haar op het pad van het goudsmeden.

Als klassiek opgeleide goudsmid maakt ze gebruik van een oude ambacht die zorgt voor de kwaliteit en duurzaamheid van haar werk. Ze kiest alleen voor de beste materialen, omdat ze gelooft dat schoonheid en duurzaamheid hand in hand moeten gaan. Haar opleiding Industrieel Productontwerp stelt haar in staat om moderne machines en technieken te gebruiken. Dit zorgt voor een fusie van hedendaagse technologieën met een eeuwenoude ambacht.

Na enkele jaren haar ambacht te hebben verfijnd als zelfstandig goudsmid in hoofdberoep, voelt Lore dat de tijd rijp is om haar ultieme droom te verwezenlijken: het creëren van haar eigen merk. Het merk wordt gekenmerkt door een unieke stijl, geïnspireerd op brutalisme en modernisme. Het doel van de juwelen is om vorm te geven aan de gevoelens van de drager, zodat de drager op deze manier een stukje persoonlijkheid aan de buitenkant kan laten zien.

https://www.designedbylore.be/nl

bottom of page