top of page

winnaar prijs jonge makers '21

nico de wispelaere

collagePJM_Nico.jpg

Nico zijn passie voor geschiedenis, ambachten en kunst deden hem op jonge leeftijd al kiezen voor een schoolcarrière in de kunstacademie. 

 

Nadat hij de schoolbanken verliet volgende een bewogen parcours. Uiteindelijk deed zijn werk als opvoeder op een zorgboerderij zijn passie voor handwerk terug opflakkeren. Hij ging zelf opnieuw aan de slag en koos steevast voor hout als basismateriaal. Nico is gespecialiseerd in groenhoutbewerking, een oude manier van hout bewerken met en in de natuur. Met oude eenvoudige gereedschappen en werktuigen, zoals een mes en bijl, maakt hij vooral houten lepels en grote schalen. 

 

Via de Prijs Jonge Makers wil Nico zich verder professionaliseren en hoopt hij zijn skills met de manuele draaibank te verfijnen en zijn techniek om houten speelgoed en stoelen te maken helemaal op punt te stellen.

www.instagram.com/handgemaakt.geluk

BEOORDELING VAN DE JURY
De maker-skills van Nico zijn indrukwekkend maar zijn persoonlijkheid en kijk op het lepelsnijden, niet enkel in functie van het product maar als een proces met waarde om mensen te verbinden en te versterken, is hartverwarmend. Het verhaal van Nico heeft heel wat potentieel en aan de hand van de Prijs Jonge Makers willen we Nico graag helpen bij het verder vormgeven van zijn plannen.

DE PRIJS
Concreet wordt Nico nu mee onder de arm genomen voor een intensief begeleidingstraject op maat. Hiervoor wordt het TURBO netwerk aangesproken voor het bijspijkeren van zijn ondernemerskills en het makersnetwerk van Handmade in Brugge voor het versterken van zijn ambachtelijke skills. Daarbovenop krijgt Nico een geldprijs t.w.v. van € 500, geschonken door Peter De Blieck van PL/NK.

 

Extra impulsen om deze jonge maker een extra duw te geven richting een mooie toekomst!

PROFICIAT NICO!

bottom of page