Donderdagavond 4 februari 2021 koos de jury tijdens een livestream vanuit De Republiek, MARIE VANDEWIELE als winnaar van de Prijs Jonge Makers 2020!

De jury, met als voorzitter Maud Bekaert, kwam tot volgende conclusie:

 

'Hoewel de drie kandidaten elk op hun beurt ontzettend veel potentieel hebben, was de jury het meest overtuigd door het traject van Marie Vandewiele. Haar verhaal straalt goesting, passie en eigenheid uit. Daarnaast getuigt ze ook van een grote artistieke drive en openheid. Ze brengt haar werk op creatieve wijze naar buiten. Kortom: het totale plaatje klopt. Het extra duwtje van de Prijs Jonge Makers zal haar toestaan om haar eigen juweellijn verder uit te bouwen.'

DSC_9154.jpg
collagePJM_Marie.jpg

MARIE VANDEWIELE

Goesting! Dat is wat Marie Vandewiele in overvloed heeft om van start te gaan met de uitbouw van haar eigen juwelenlijn. Alleen had ze nog dat extra duwtje nodig, en dat geven we haar graag als winnaar van de Prijs Jonge Makers '21.

 

Tijdens haar studies Interieurvormgeving aan het KASK ontdekte Marie de wereld van het juweelontwerp en startte ze bij Syntra de opleiding Juwelier-Goudsmid.

 

Ze vindt het een uitdaging om met eeuwenoude technieken hippe, hedendaagse ontwerpen te maken. Marie experimenteert graag en zoekt grenzen op.

 

Haar droom? Zelfstandig worden en samen met anderen een kunstcollectief oprichten.

Van 8 november tot 28 november krijgen we hier alvast een voorproefje van, want dan presenteert ze haar collectie in The Box in de Academiestraat in Brugge.

https://www.instagram.com/vandewiele.marie/